Alla inlägg den 3 januari 2024

Av Siv Aksila - Onsdag 3 jan 11:03

 

Minus åtta, blåst och snö. För tio år sedan skulle jag ha satt på mig mina icebugs för att gå en långpromenad i Kronskogen. Nu får jag nöja mig att gå till ICA, ett par hundra meter fram och tillbaka. Varenda liten ojämnhet i snön utgör en fara.

Ursprungligen tänkte jag avvakta med besöket tills i morgon men risken för ett intensivare snöfall och fler minusgrader (du får gärna skratta om du bor i Norrland) gjorde att jag ändrade mig, tog min ”dra maten” för att handla det sista.

Om jag vetat vad som väntat mig skulle jag avvaktat. Inte för risken att falla i ett intensivt snöande utan för att affären var tom.  

Igår fick jag åtta paket Gevalia levererade från ICA Maxi för 404 kr. Här kostade paketen 57,90. Jag misstänker att jag sparade in kostnaden för leveransen genom att betala lägre priser. Jag orkar ändå inte gå runt på Maxi för att plocka ihop dem, inte heller att bära alla kassarna tre våningar upp.

Det måste varit stor åtgång på grön frusen sparris under helgerna. Fick inte det från Maxi. De fanns inte på ICA heller.

Ärtsoppa med fläsk var helt slut. Hyllorna där de borde ha legat var helt tomma.

Det såg ut som om någon plundrat butiken. Någon helt ointresserad av energidrycker och Coca Cola. För det fanns det gott om.

För några år sedan handlade jag på ICA Nyfors mot bättre vetande. Ville att affären skulle finnas kvar när jag var gammal och skröplig. Nu är jag äldre och på god väg att bli skröplig – nödvändigt att i tid inse fakta – men skulle behöva springa till affären dagligen för att hitta det lilla vi behöver.

Och inte hjälper det att jag får 40 kr i rabatt när jag handlar för 400 kr. Som pensionär måste jag köpa det jag vill ha, inte det som finns i affären.

OBS! Bilden är gammal.

 
 
 

Ovido - Quiz & Flashcards