Alla inlägg den 15 augusti 2023

Av Siv Aksila - 15 augusti 2023 20:56

Ärligt talat. Jag är inte Politiskt Korrekt längre. Och jag tänker inte bli det.

Du vill köra fossilbil, Epa är på modet; du vill äta kött, helst nötkött, utan någon som helst begränsning; du vill köpa femton kilo textilier om året, gå runt i en Tik Tok dimma, kolla influencers som om du inte har någon egen åsikt, förstöra hörseln genom att lyssna på högljudd musik, prata med kompisar i telefonen när du kör bil, när du cyklar, när du kör elsparkcykel. Du hör inte fåglarna längre.

Du flyger. Särskilt nu när vi har skitväder i Sverige därför att vi alla har bidragit till stora koldioxidutsläpp. Du vill inte ha några vindkraftverk i närheten. De förstör utsikten, dödar fåglar och för oväsen. Du vill inte att det skall brytas vare sig uran, vanadin eller någon annan av metallerna som behövs för den nya teknologin i landet. De ska brytas i Kina eller Afrika eller någon annanstans. Alltid detta någon annanstans.

Vet du hur många invasiva arter som kommit in i landet tack vare trädgårdsodlare och trädgårdsdammentusiaster? Hur många skalbaggar som dött i burkarna du kastade ut genom bilfönstret?

Jag struntar fullständigt i hur du klarar av framtiden. Åk till Mars. Vad som helst.

Ta elsparkcykeln och krascha den rakt in i väggen.

  


Ovido - Quiz & Flashcards