Alla inlägg den 17 februari 2024

Av Siv Aksila - Lördag 17 feb 03:03

02.50 Snöflingor faller ner på gatan som just befriats från förra gångens lager av snö. Vaknade vid halv två av att makens sänglampa fortfarande lyste. Släckte den. Somnade inte om. Tvingades till slut att stiga upp – inte minst för att slippa tänka på sådant jag inte rår över.

Avslutade kvällen genom att gå in på SVT Play och se I väntan på Armageddon. För mig, som inte är där, blir det svårt att uppskatta den makt som rörelsen har men de tycks dominera det republikanska partiet och har uppenbarligen fått alltför mycket makt över armén. Oroväckande.

Som ateist började jag skratta när jag hörde vad spektaklet går ut på. När Israels folk har återfått hela sitt land kommer Jesu tillbaka och vi står inför domedagen. Palestinierna måste utrotas – eller förvisas? – enligt bibeln har de ingen rätt till landet. Det är alltså därför Biden fortsätter att skicka vapen dit.

Skrämmande. Särskilt med tanke på att USA har flest kärnvapen av alla länder. Om man nu tror att domedagen närmar sig – varför vägrar man att erkänna klimatförändringarna? 

Ovido - Quiz & Flashcards